HYDRATATIETIPS VOOR EEN PERFECTE HUID

Dimitrios Stavrianidis
HYDRATATIETIPS VOOR EEN PERFECTE HUID
Onze huid is nu eenmaal het grootste orgaan van ons lichaam en moet als een zeer belangrijk orgaan worden behandeld. Naast onze esthetische behoefte om haar mooi en stralend te houden, om er jeugdig en gezond uit te zien, moeten we haar ook inwendig consequent en serieus verzorgen, waarbij we er rekening mee moeten houden dat ze altijd goed gehydrateerd moet zijn.
In deze tijd van het jaar, vooral voor het begin van de zomermaanden, moeten we meer aandacht besteden aan de gezondheid van onze huid en haar goed verzorgen, door haar te voorzien van de juiste wapens tegen de vijanden die komen: zonnestralen, droogte, hitte, uitdroging.

ALLEREERST DRINKEN WE WATER
Hydrateren van binnenuit is doeltreffender dan een vochtinbrengende crème opbrengen. We moeten leren om 2-3 liter water per dag te drinken, afhankelijk van ons gewicht, en nog meer te drinken tijdens de zomermaanden. Natuurlijke sappen, thee, fruit en groenten die rijk zijn aan hydraterende bestanddelen zijn ook van essentieel belang, en het is het beste om overmatige consumptie van koffie, frisdrank en alcoholische dranken te vermijden, evenals sommige "moderne" energiedrankjes.

WE GEBRUIKEN CRÈMES DIE RIJK ZIJN AAN NATUURLIJKE INGREDIËNTEN
Een dagelijkse beschermingscrème moet rijke vochtinbrengende bestanddelen bevatten. Niet alleen vrouwen maar ook mannen moeten deze dagelijks gebruiken en regelmatig opnieuw insmeren met vochtinbrengende crème en zonnebrandcrème voor het gezicht.
In sommige gevallen van bijzondere droogte is het goed om ook een nachtcrème te gebruiken, evenals andere cosmetische recepten die op bijzondere situaties zijn gericht. De rijpere huid heeft bijvoorbeeld een anti-verouderingsbehandeling nodig.
De huid met acneproblemen heeft speciale verzorging nodig.
Vooral droge of gevoelige huiden moeten worden versterkt met verrijkte formules.

HET BELANG VAN ONZE VOEDING
Door meer natuurlijke en minder bewerkte voedingsmiddelen te consumeren en natuurlijk door sappen en natuurlijke thee te drinken, helpen we het algehele evenwicht in ons lichaam te bewaren. Voedingsmiddelen zoals komkommer, tomaat, radijs, paprika, bloemkool, spinazie en vruchten zoals watermeloen, bevatten echter heilzame vochtinbrengende eigenschappen.

WE BRENGEN EEN BEZOEK AAN ONZE DERMATOLOOG
Om de juiste vochtinbrengende cosmetica voor onze huid te kiezen, moeten we goed op de hoogte zijn van de bijzonderheden van onze huid. De meest aangewezen persoon om onze huid te onderzoeken en ons in één van de categorieën in te delen is onze dermatoloog, die we minstens één keer moeten bezoeken, zelfs zonder dat we met een specifiek probleem te maken hebben. In samenwerking met hem zullen we de specifieke behoeften van onze huid herkennen en zullen we geïnformeerd worden over de ideale behandelingen.

WE GEBRUIKEN DAGELIJKS ZONNECRÈME, ELK JAAR
Het is belangrijk te weten dat in een land als Griekenland, waar de zon de meeste dagen van het jaar schijnt, zonlicht veel gevaarlijker is en het hele jaar door zonnebrandcrème moet worden gebruikt. Idealiter moeten we onze huid hydrateren met een dagelijkse beschermingscrème die een zonnefilter in zijn samenstelling heeft.

WE VERTROUWEN ALLEEN COSMETICA VAN NATUURLIJKE OORSPRONG
Als het gaat om het hydrateren van onze huid, moeten we denken aan cosmetica van plantaardige oorsprong, simpelweg omdat chemische onzuiverheden droogheid, allergieën, uitdroging en andere onvoorspelbare huidreacties veroorzaken.

WE MAKEN KENNIS MET SERUMS
Serums zijn de moderne recepten met speciale helende eigenschappen die gericht zijn op de huid met speciale behoeften, maar ze worden nu vrij algemeen gebruikt in alle gevallen. Het serum heeft het vermogen om dieper in de huidlagen door te dringen, vooral na een goede reiniging of scrub, en hydrateert de huid diep.
Er zijn verschillende serums voor verschillende gelegenheden

HYDRATATIE VAN ZOWEL HET LICHAAM ALS HET GEZICHT
Het is normaal om speciale aandacht te besteden aan het gezicht, maar wat hydratatie betreft is de lichaamshuid ook heel belangrijk. Gebruik een rijke bodycrème of body butter om de lichaamshuid glad te strijken. Gebruik deze vooral na het zonnebaden, zwemmen in zout water of het zwembad.
Dus als we de noodzaak van dagelijkse huidhydratatie serieus nemen, zullen we onmiddellijk resultaat zien, zowel uiterlijk aan de oppervlakte van onze huid die er helder en soepel uit zal zien, als innerlijk aan onze gezondheid en ons dagelijks welzijn.

Meer lezen →

Onze voeten...onze zorg

Dimitrios Stavrianidis
Een paar mooie, goed verzorgde voeten...

Meer lezen →

Voordelen van olijfolie in huidverzorging

Dimitrios Stavrianidis

De mediterrane volkeren hadden de voordelen van olijfolie als cosmetisch product voor lichaam....

Meer lezen →