Onze voeten...onze zorg

Dimitrios Stavrianidis

Een paar mooie, goed verzorgde voeten. Laten we ze deze zomer de zorg geven die ze verdienen. De zomer is hun seizoen. Bevrijd van panty's en gesloten schoenen, worden de onderste ledematen onthuld, ze dragen dunne sandalen met hoge hakken en trendy sandalen, ze raken het hete zand naakt aan, ze vallen op met glanzende nagellak. Ze hebben echter intensieve en systematische zorg van ons nodig, zodat ze altijd toonbaar zijn.

Mooie voeten in 3 stappen Als we willen dat de huid van onze voeten een echt fluweelzachte textuur krijgt, is het niet voldoende om snel een eenvoudige vochtinbrengende crème aan te brengen. Je hebt iets meer nodig.

De huid verzachten

Het lauwe voetenbad met essentiële oliën of Epsom-zouten, ongeveer 10 minuten per nacht, is gunstig, niet alleen omdat het onze pijnlijke voeten ontspant, maar door de huid op de hielen en het middenvoetsbeen te verzachten, zullen we het gebied gemakkelijker kunnen gladstrijken met behulp van een puimsteen of een rasp (voetvijl). Tip. We kiezen voor essentiële oliën van munt of melalefki voor versteviging, verkoeling en ontspanning, eucalyptus voor versteviging en verlichting, cipres voor ontgifting, terwijl wanneer we onze voeten zwaar en moe voelen er niets beter is dan essentiële olie van rozemarijn.

Scrub grondig.

Om harding en kraken tegen te gaan, heeft de huid, naast mechanische afschilfering, dwz wrijven met puimsteen, vaak meer drastische oplossingen nodig, met gespecialiseerde samenstellingen, verrijkt met alfa- en bètahydroxyzuren - onze bekende AHA en BA. Dankzij hun keratolytische werking vergemakkelijken deze ingrediënten de verwijdering van dode cellen en verbeteren ze de textuur van de huid aanzienlijk. Tip. Breng voor intensievere verzorging 1-2 keer per week een rijke crème aan voor het slapengaan, zoals een balsem, die exfoliërende en hydraterende middelen, verzachtende ingrediënten en ontspannende essentiële oliën combineert en draag katoenen sokken. 'S Morgens zijn onze voeten zacht als fluweel!

De huid hydrateren

De huid van de voetzolen is dikker dan enig ander lichaamsdeel. Om deze reden zou de formule die we kiezen de kracht moeten hebben om de oppervlaktelagen te penetreren en een rijke hydratatie in diepte en duur te bieden. Ingrediënten zoals hyaluronzuur, ureum, panthenol, etherische oliën van plantaardige oorsprong, binden vocht, verminderen de ophoping van dode cellen en herstellen de tekorten van de keratinelaag in lipiden, waardoor de filtratie van hydrolipiden wordt verbeterd. Tip. Als onze voeten zwaar en ontstoken aanvoelen, als we last hebben van spataderen of gewoon als we onze ledematen willen afkoelen na een zware dag, is er geen betere oplossing dan een vochtinbrengende samenstelling verrijkt met kruidenextracten (zoals Gingko biloba, de paardenkastanje zaden of kamille) die de bloedvaten stimuleren en ontstekingen en essentiële oliën (bijv. munt) kalmeren met een verfrissend effect.